• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

CONTACT

De praktijk is op werkdagen van 7.30 – 18.00 uur telefonisch bereikbaar voor al uw vragen of het maken van een afspraak.

Het kan zijn dat ik u niet gelijk te woord kan staan, omdat op dat moment een behandeling bezig is waarbij ik niet gestoord kan worden.

 

U kunt een voicemail bericht inspreken met uw naam en telefoonnummer. Ik zal u binnen 24 uur proberen terug te bellen.

JARITHV@GMAIL.COM
06 - 12 09 08 41

 Oefentherapie Jarith Vat | Kwaliteitsregister: 49913268193 | AGBcode Praktijk: 07098010 | KvK: 68302991

DE THERAPEUT

Sinds zomer 2015 ben ik afgestudeerd Bachelor of Science, Oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn belangrijkste leerslagen vonden plaats tijdens mijn afstudeerstage in het Spine & Joint Centre in Rotterdam. Hier heb ik nauw samengewerkt met meerdere disciplines, om mensen met chronische (bekken- rug- nek) klachten, vaak langer dan 10 jaar, weer op de rit te krijgen die bij andere therapeuten of in het ziekenhuis niet succesvol behandeld waren. Om mee te maken hoe  mensen verbeterden door behandelplannen die ik schreef en uitvoerde was geweldig en gaf een hoop voldoening.

 

Na mijn opleiding heb ik aan filmopnames van Buurtzorg Nederland meegewerkt. Hier heb ik mijn afstudeer onderzoek gepresenteerd over beweeginterventies voor dementerende ouderen. Het doel was om de wijkteams de meest recente wetenschappelijke informatie te bieden van bewezen effectieve beweegprogramma’s voor dementerende ouderen en het effect er van op kracht, cognitie en zelfredzaamheid (algemeen dagelijkse levensverrichtingen).

Sinds Juli 2017 ben ik mijn eigen praktijk begonnen om u te helpen bij het behalen van uw doelen. Zo lang mogelijk zelfstandig alles kunnen doen in huis of uw sport weer optimaal kunnen uitvoeren horen hierbij.

Eigen ervaring​

 

Natuurlijk ga ik niet aan de zijlijn staan om u te vertellen wat gunstig bewegen is. Sinds 2009 ben ik fanatiek in de sportschool en in het weekend kickboks ik bij team Suboxer in Nieuwegein. Het correct uitvoeren van (zware) technische oefeningen als de deadlift, squat, bench-press en overhead-press zonder klachten horen hier zeker bij. De adviezen die ik geef bestaan niet alleen uit theoretische kennis, maar mede uit zelf opgedane ervaringen, opgelopen blessures en herstel ervan:

 

In 2013 is mijn rechter arm uit de kom geraakt bij een Mixed Martial Arts training, dit zorgde voor een instabiele schoudergordel en scheur in het kraakbeen. Optimale stabiliteit is hierdoor alleen te verkrijgen door juiste spierspanning rondom de schouder en de betrokken structuren. Herstel heeft een jaar geduurd, maar vormt geen beperking meer bij het bewegen of zwaarder trainen in de sportschool.

 

In 2015 liep ik door een aanrijding op de fiets een hersenbloeding en uitstralende rugklachten op. Met een manuele therapeut voor het mobiliseren, heb ik mijzelf in 2 jaar helpen revalideren middels; TRX, rek- / ontspanningsoefeningen en foamrolling. Inmiddels ben ik weer volop bezig met krachttraining en zware gewichten. Uiteraard met een juiste houding.