• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

CONTACT

De praktijk is op werkdagen van 7.30 – 18.00 uur telefonisch bereikbaar voor al uw vragen of het maken van een afspraak.

Het kan zijn dat ik u niet gelijk te woord kan staan, omdat op dat moment een behandeling bezig is waarbij ik niet gestoord kan worden.

 

U kunt een voicemail bericht inspreken met uw naam en telefoonnummer. Ik zal u binnen 24 uur proberen terug te bellen.

JARITHV@GMAIL.COM
06 - 12 09 08 41

 Oefentherapie Jarith Vat | Kwaliteitsregister: 49913268193 | AGBcode Praktijk: 07098010 | KvK: 68302991

Het begint bij bewustwording. Vaak doet een mens veel dingen waar hij/zij zich niet van bewust is in relatie tot de klachten die hij/zij ervaart. In Nederland zitten we het meeste van heel Europa, met een lichaam grotendeels hetzelfde als toen er gejaagd en verzameld werd. Het lichaam is gebouwd om te bewegen en toch is men verbaast dat hij/zij last hebben van hun rug/nek/schouders terwijl vaak inactiviteit thuis voortgezet wordt na een statische dag op kantoor. Het lichaam past zich 10- 20- 30 jaar aan op wat ervan gevraagd wordt, totdat het teveel wordt. Er ontstaan compensatoire bewegingspatronen, onverklaarde pijn en de optimale functie gaat verloren; de balans is verstoord.

 

Het is mijn missie om mensen weer bewust te maken van wat zij doen, hoe ze dit doen en hoe het op een gunstige manier kan, met de spieren die ervoor bedoeld zijn. Het gaat er niet om dat mensen een beweging kunnen maken, maar hoe de beweging wordt uitgevoerd.

Ik coach mensen door inzicht te geven in de klacht, educatie over het lichaam en oefeningen die voor hun lijf van toepassing zijn. Tot zij in staat zijn om balans te kunnen herstellen tussen belasting en belastbaarheid. Het doel is dat zij met hun nieuwe kennis en inzicht ander gedrag zullen verkiezen boven het oude. Hiermee grip krijgen op de klachten en in staat zijn om hun klachten te managen als er recidief is, of preventief te blijven oefenen, zodat klachten niet terug komen en belastbaarheid vergroot wordt.

Om de oorzaak van het probleem te vinden, analyseer ik altijd het lichaam als geheel en hoe deze ingezet wordt. Het begint vaak met ademhaling, ontspanning, mobilisatie gevolgd door verbeteren stabiliteit, kracht uithoudingsvermogen en uiteindelijk inzet van het geleerde in het dagelijks leven. Wanneer nodig ga ik bij mensen thuis of op het werk langs om hun probleem handelingen te analyseren denk ik mee over alternatieven en verbeteringen. Denk ook aan het huishouden, in de tuin, in de sportschool of andere hobby’s.

Voor de behandeling maak ik gebruik van spiegels, anatomieposters en modellen van bijvoorbeeld de wervelkolom. Mensen leren proprioceptie (de stand van lichaamsdelen in de ruimte) en lichaamsgevoel te verbeteren door mee te kijken met spiegels aan voor en achterzijde.

Oefeningen kunnen thuis uitgevoerd worden op een matje met het eigen lichaam. Er zijn geen accessoires verplicht, wat de therapie laagdrempelig maakt. Ik heb voor 2017 en 2018 contracten met alle zorgverzekeraars, deze worden vergoed uit dezelfde bundel als fysiotherapie.

 

Er liggen ook folders in de praktijk, mocht u nog wat aanvullende informatie willen bekijken.

OEFENTHERAPIE